Pozdrav iz Crater Studija
Crater Studio osnovan je 2005. godine, kada se tim mladih i talentovanih entuzijasta okupio da proizvede sekvence sa vizuelnim efektima i animacijom za film Čarlston za Ognjenku. Ovaj projekat nije predstavljao prekretnicu samo za naš studio, već i za budući rad na polju vizuelnih efekata i animacije u Srbiji. Bilo je to jedinstveno iskustvo koje nas je pokrenulo da radimo još više, kako bismo dalje ovladavali svojim zanatom u ovoj inovativnoj industriji koja cveta.

Naša ljubav prema filmu i oduševljena publika motivisali su nas da iskoračimo izvan granica Srbije. Danas, sa istom strašću i posvećenošću, radimo na holivudskim produkcijama sa progresivnim, revolucionarnim rediteljima.  

Magija pokretnih slika nas svakodnevno inspiriše da stvaramo u skladu sa najvišim tehničkim standardima i zato posvećeno i profesionalno pristupamo svakom projektu. Mi želimo da svaki poduhvat koji realizujemo bude bolji i uspešniji od prethodnog. Verujemo da 3D industrija predstavlja oblast u kojoj je stalno usavršavanje imperativ.  

Inspirisani ljubavlju prema filmu i svojoj zemlji, izabrali smo da stvaramo u Srbiji, sa jasnom vizijom da podstaknemo razvoj industrije vizuelnih efekata u ovoj sredini. Verujemo da u našoj zemlji postoje mnogi mladi i talentovani ljudi kojima treba pružiti priliku da upoznaju i zavole ovaj posao, ali i omogućiti im da jednog dana ovde izgrade karijeru. Naš san je da Srbiju postavimo na mapu svetske industrije vizuelnih efekata, da ova sredina postane prepoznatljiva po talentu i profesionalizmu i u ovoj oblasti.  

Mi znamo da se sve priče iz vaše mašte mogu ispričati vizuelnim efektima. Pomozite nam da ispričamo vašu priču.       

Vaš Crater Studio

_________________________________________________________________________________________________________________

Preporuke


Lightstream Animation Studios 

Lightstream Animation Studios i Crater Studio zajedno rade više od sedam godina. Naš prvi zajednički projekat je rad na filmu Shark Night 3D u 2010. godini. Ova saradnja se nastavila na brojnim projektima kasnijih godina. Crater Studio nije samo izvrsna kompanija za izradu vizuelnih efekata, već i fantastična ekipa umetnika za saradnju. Konstantno isporučuju visoko kvalitetan rad pod pritiskom kratkih rokova u okvirima budžeta. Crater Studio, bez premca, iznova dokazuje svoju posvećenost, talenat i veštine. Zadovoljstvo nam je preporučiti ih kao mesto za izradu vizuelnih efekata vrhunskog kvaliteta.


Gregor Lakner, VFX Supervisor  IMDb link

Kao VFX supervizor nedavno sam imao zadovoljstvo da završavam post-produkciju na drugom velikom holivudskom projektu na kojem je učestvovao i Crater Studio iz Beograda - kao jedan od vodećih i najveštijih partnera. Projekti The Other Guys i Shark Night 3D stvarali su niz prepreka u kreativnom i tehničkom smislu. Mlad i motivisan tim umetnika pod veštim vođstvom VFX supervizora studija, Petra Jovovića, pristupio je ovim izazovima sa entuzijazmom i posvećenošću.  

Za film The Other Guys (reditelja Adama Mekeja) Crater je među ostalim snimcima, kreirao i kompleksnu sekvencu helikopterske nesreće, i jedan snimak dugog trajanja, u zamrznutom vremenu, sastavljen od nekoliko vinjeta u kojima likovi koje tumače Vil Ferel i Mark Valberg terorišu dežurne krivce u jednoj sceni u baru.

U filmu Shark Night 3D, u režiji Dejvida Elisa, Crater je uradio VFX za podvodnu sekvencu sa velikom belom ajkulom, kadrove iznad vode za sekvencu Hammerhead, i imao ključnu ulogu u ostvarenju dva najsloženija usporena (slow-motion) snimka – prilikom napada ajkule na jednog od vodećih likova.

Crater je tokom ove dve produkcije dokazao da je na kreativnom i tehničkom planu u stanju da se izbori sa nekim od najizazovnijih VFX sekvenci, i da lako može biti uključen u bilo koji veliki holivudski post-produkcijski proces. Bilo je zadovoljstvo raditi sa Petrom i članovima njegovog tima.


 Ginger Theisen, VFX Producer  IMDb link

Crater je uradio odličan posao u CG-u na filmu The Other Guys. Modelovali su, kolorisali i animirali CG helikopter u sceni u kojoj u njega udara golf loptica tako da on izmiče kontroli i ruši se. Reditelj, Adam Mekej i ja bili smo zaista zadovoljni time kako je scena ispala. Takođe su uradili sjajan posao na scenama sa trkom motocikala i automobila. Rad sa Crater-om i drugim partnerima bio je besprekoran. Toplo preporučujem Crater za rad u CG-u.


 Mimi Medel, Visual effects executive producer  IMDb link

Reliance MediaWorks je deo posla na projektu Shark Night 3D poverio Crater studiju. Crater tim je ostvario izuzetan rad i smatram ih posebno predusretljivim, što se pokazalo kada je od njih bilo traženo da dodatno urade određene kadrove/elemente. Sigurno ću raditi sa njima na nekom narednom projektu!


 Alexandra Altrocchi Wolbach, VFX Producer  IMDb link 

Radila sam sa Crater studiom na projektu Shark Night 3D. Kakav god da je zadatak bio u pitanju, Crater je sve ispunjavao sa entuzijazmom, na vreme, isporučujući asete koji su bili spremni za produkciju. Bez obzira na razliku u vremenskim zonama, komunikacija među nama bila je besprekorna. Ne bih oklevavala da koristim usluge Crater Studija za bilo koji projekat – bio on veći ili manji!


_________________________________________________________________________________________________________________